Het gebeurt allemaal bij 37°

Het gebeurt allemaal bij 37°


Een kenmerkende milde smaak. Met onze unieke varianten en bijzondere smaken kun je eindeloos variëren.

25 °C - Een zonnige dag leidt tot een zure ontdekking
De eerste yoghurt werd waarschijnlijk bij toeval ontdekt in 10.000 voor Christus, toen een kom melk in de zon stond en zuur werd.

Door het natuurlijke fermentatieproces wordt de melk dikker en neemt de zuurgraad toe, waardoor de ontwikkeling van slechte bacteriën wordt gestopt.

43 °C – Opwarmen en afkoelen
Onze eerste yoghurt van Danone werd in 1919 gemaakt. Yoghurt werd jarenlang gefermenteerd bij 43°C in zure omstandigheden. In tegenstelling tot Bifidus – deze bacterie gedijt op lichaamstemperatuuren draagt bij aan de milde smaak van Activia. Daarom moesten we op zoek naar de ideale temperatuur om te fermenteren voor een frisse en lekkere smaak.

37°C — Lichaamstemperatuur is de perfecte temperatuur
Na jarenlang onderzoek vonden we de perfecte temperatuur. Toen hebben we de standaard yoghurtculturen geruild voor 4 speciaal geselecteerde soorten die fermeteren bij 37 ° C in een minder zure omgeving. One unieke mix van culturen zorgt voor de lekker milde smaak van Activia.

  • URL gekopieerd naar klembord