Veelgebruikte termen rondom spijsvertering

Veelgebruikte termen rondom spijsvertering


Bacteriën, darmflora, microbioom… dit heeft alles te maken heeft met een blije buik. Maar wat betekent dit nou eigenlijk?

Bacterië
Via de darmen komen veel stoffen ons lichaam binnen: goede én slechte bacteriën. Een belangrijk deel van ons afweersysteem zit in de darmen. Door een goede darmgezondheid verbetert ook ons immuunsysteem. De groei van goede bacteriën zorgt ervoor dat slechte bacteriën minder sterk kunnen groeien. Hierdoor ontstaat dus een nieuwe balans tussen de
bacteriën. 

Bifidus
De Bifidus bacterie (ook wel Bifidus ActiRegularis) wordt aan Activia toegevoegd. Het komt levend aan in de darmen en draagt bij aan de zachte en milde smaak van Activia.

Fermentatie
Fermentatie is het proces waarbij bacteriën, schimmels of andere micro-organismen gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken . Bacteriën, schimmels of andere micro-organismen breken suikers en koolhydraten af in verschillende zuren, gassen of alcohol. Wij gebruiken een uniek natuurlijk fermentatieproces van ten minste 8 uur, bij een temperatuur van 37°. 

Darmflora
Alle bacteriën en micro-organismen die in jouw darmen leven. Er leven 300 tot 500 bacteriesoorten in de darmen. Welke soorten dat zijn, verschilt sterk per persoon. De darmflora is daardoor net zo uniek als onze vingerafdruk.  

Microbiotica
Dit zijn alle micro-organismen die van nature in een bepaalde omgeving voorkomen. Micro-organismen zijn overal aanwezig. Bacteriën, schimmels, virussen, gisten… als ze leven, noem je ze microbiotica.

  • URL gekopieerd naar klembord