Veelgebruikte termen rondom spijsvertering

Veelgebruikte termen rondom spijsvertering

Bacteriën, darmflora, microbiota… dit heeft alles te maken met je buik. Maar wat betekent dit nou eigenlijk?

Microbiotica
Een heel breed begrip. Dit zijn alle micro-organismen die van nature in een bepaalse omgeving voorkomen. Micro-organismen zijn overal aanwezig. Bacteriën, schimmels, virussen, gisten… als ze leven, noem je ze microbiotica.

Darmflora
Er leven grote groepen bacteriën en micro-organismen in jouw darmen, samen vormen ze de darmflora. Welke soorten bacteriën dit zijn, verschilt sterk per persoon. Iedereen heeft daarmee een unieke darmflora.

Bacterië
Via de darmen komen veel stoffen ons lichaam binnen: goede én slechte bacteriën. De groei van goede bacteriën zorgt ervoor dat slechte bacteriën minder sterk kunnen groeien. Hierdoor ontstaat dus een nieuwe balans in je darmflora. Een groot deel van ons afweersysteem zit in de darmen. Een goede darmgezondheid waarbij de bacteriën in balans zijn, zou daarmee ook ons immuunsysteem kunnen verbeteren.

Fermentatie
Fermentatie is het proces waarbij bacteriën, schimmels of andere micro-organismen gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken . Bacteriën, schimmels of andere micro-organismen breken suikers en koolhydraten af in verschillende zuren, gassen of alcohol. Wij gebruiken een uniek natuurlijk fermentatieproces van ten minste 8 uur, bij een temperatuur van 37°. 

Probiotica
De World Health Organization heeft Probiotica gedefineerd als levende bacteriën die een positief effect op de gezondheid hebben wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden
geconsumeerd. De miljarden probiotica* in Activia zijn de yoghurtculturen, deze dragen in yoghurt bij aan de lactose vertering voor mensen die moeite hebben om lactose te verteren

Bifidus
De Bifidus bacterie (ook wel Bifidus ActiRegularis) wordt aan Activia toegevoegd. Het komt levend aan in de darmen en draagt bij aan de zachte en milde smaak van Activia.

*Activia bevat yoghurtculturen (=probiotica) die in yoghurt bijdragen aan de lactose vertering voor mensen die moeite hebben om lactose te verteren

  • URL gekopieerd naar klembord