Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

FAQ

Wat is Bifidus ActiRegularis?

Onze Activia bevat de exclusieve bacterie Bifidus ActiRegularis®. Bifidus ActiRegularis® is onze unieke bacterie waarvan wetenschappelijk bewezen is dat hij levend aan komt in de darmen. Ook draagt hij bij aan de milde smaak van Activia. Om de romige textuur en heerlijke smaak van onze Activia te krijgen, verbeteren we ons fermentatieproces sinds 1989. De perfecte balans tussen temperatuur en ons langzame fermentatieproces houden onze yoghurtculturen in leven en zorgen ervoor dat onze bacteriën zich vermenigvuldigen tot miljarden.

Welke smaken Activia zijn er?

Wij bieden je een breed assortiment. Activia is in veel verschillende varianten verkrijgbaar: naturel, granen, fruit, 0% vet, standyoghurt en drinkyoghurt.

Is Activia geschikt voor iedereen?

Ja. Iedereen die geen koemelkeiwit allergie heeft kan genieten van Activia.

Is Activia geschikt bij allergieën?

Onze Activia is een zuivelproduct en niet geschikt voor mensen met koemelk allergie of lactose-intolerantie. Afhankelijk van de variant bevat Activia soms ook gluten en noten, maar ook andere allergenen. Ontdek meer over onze volledige ingrediëntenlijst op onze verpakking.

Is Activia lactosevrij?

Activia is een zuivelproduct en bevat dus lactose.

Is Activia glutenvrij?

Het Activia assortiment is ruim. Er zijn varianten met en zonder gluten. Op de kartonnen wikkel vind je de ingrediëntenlijst, daar zie je staan of de betreffende Activia variant gluten bevat.

Is Activia geschikt voor diabetici?

In principe kan Activia in elk dieet worden ingepast. Dit dieet verschilt echter van persoon tot persoon. Voor vragen kunt u het best contact opnemen met uw behandelend arts of diëtist.

Is Activia bedoeld als ontbijt?

Je kan op elk moment van de dag genieten van Activia, dus ook bij jouw ontbijt voor een goed begin van de dag. Met Activia Breakfast kan je zelfs onderweg genieten van jouw ontbijt.

Helpt Activia om je af te vallen?

Activia is geen dieetproduct, maar kan geconsumeerd worden als onderdeel van een gezond dieet. Activia is in veel varianten verkrijgbaar, van naturel tot 0% vet varianten. Overleg dit ook met uw diëtist.

Is Activia geschikt voor kinderen?

Ja, Activia kan door iedereen gegeten worden. Het is ook geschikt voor zwangere vrouwen en als je borstvoeding geeft. Ook kinderen mogen gewoon Activia consumeren, vanaf het moment dat ze alles mogen eten.

Mijn Activia product is over de datum, mag het nog worden gegeten?

De optimale kwaliteit wordt gegarandeerd tot en met de datum die op de verpakking staat. Na deze datum wordt het afgeraden een vers zuivelproduct als Activa is, nog te eten.

Ik kan de stevige Activia yoghurt/standyoghurt niet meer vinden in de winkels, waar is het nog te koop?

In Nederland is deze Activia verkrijgbaar in de smaakvariant Vanille. Je kunt ze vinden in de grotere winkels van de bekende supermarkten. Mis je de Activia in de winkel, dan raden wij je aan hier melding van te maken bij de supermarkt. Dit zal de winkelier helpen bij het optimaal houden van het assortiment, zodat je jouw favoriete Activia altijd in de winkel kan vinden.

Kan Activia worden ingevroren?

Activia is niet geschikt om in te vriezen. Het is lekkerder als je het in de koelkast bewaart, bij een temperatuur van +1°C en +6°C max.

Zijn er varianten zonder suiker?

Activia Naturel is zonder toegevoegde suikers, het bevat alleen van nature aanwezige suikers. Dit is een pure, milde yoghurt met de unieke Bifidus ActiRegularis bacterie.

Zijn er varianten zonder vet?

De Activia 0% vet varianten bevatten geen vet. We hebben voor jou een assortiment van 0% yoghurt in twee smaken: Activia 0% Aardbei en Activia 0% Perzik. Ons recept bevat een unieke mix van vijf fermenten, gecombineerd met heerlijke stukjes fruit, om een yoghurt met een onweerstaanbaar romige textuur te creëren. Allemaal zonder toegevoegde suikers, zodat je er nog meer van kunt genieten.

Wat is probiotica?

Dat zijn goede bacteriën die, wanneer ze levend in voldoende hoeveelheid aanwezig zijn, een positief effect op de gezondheid kunnen hebben. In het geval van Activia dragen probiotica bij aan de lactosevertering in yoghurt bij mensen die moeite hebben met het verteren van lactose.

Wat voor Probiotica zitten er in Activia?

De probiotica in Activia bestaan uit twee verschillende yoghurtculturen: de Lactobacillus bulgaricus en twee afstammelingen van Streptococcus thermophilius. Wanneer deze goede bacteriën in voldoende hoeveelheid aanwezig zijn, kunnen ze een positief op je gezondheid hebben.

Daarnaast zitten er ook twee andere yoghurtculturen in Activia: de Bifidus Actiregularis en de lactococcus lactis. De Bifidus ActiRegularis cultuur is ontwikkeld door Danone wetenschappers en maakt Activia uniek. De yoghurtcultuur komt levend aan in de darmen en draagt samen met de lactococcus lactis bij aan de milde smaak en textuur van onze yoghurt.

Wat doet probiotica van Activia voor mij?

Bij Activia hebben wij ruim voldoende probiotica toegevoegd om een bijdrage te kunnen leveren aan de lactosevertering van yoghurt bij mensen die moeite hebben met het verteren van lactose. Naast de functie van probiotica is Activia ook een lekker milde yoghurt en een bron van calcium, calcium draagt bij aan de normale werking van de spijsvertering.

Is de probiotica van Activia wel natuurlijk?

De probiotica van Activia is natuurlijk, net zoals andere probiotica op de markt.

Wat is fermenteren?

Fermentatie is het proces waarbij onze yoghurtculturen verse melk omzetten in yoghurt. We voegen een mix van 5 yoghurtculturen toe aan verse melk. Vervolgens verwarmen we de melk tot 37 graden waardoor vervolgens de goede bacteriën (dit zijn de yoghurtculturen) zich voeden met lactose, wat wordt omgezet in melkzuur. Na langzame fermentatie, krijg je uiteindelijk onze lekker milde yoghurt.

Meer weten? https://www.activia.nl/wat-betekent-fermentatie