Wat betekent fermentatie?

Wat betekent fermentatie?

Fermentatie is het proces waarbij bacteriën, gisten of andere micro-organismen suikers en koolhydraten afbreken om een voedingsmiddel te maken. In ons geval betekent dat een mix van vijf exclusieve culturen die verse melk omzet in yoghurt. Lees hier hoe het werkt.

Melk bereiden
We bereiden eerst gepasteuriseerde melk - wat van nature vol zit met eiwitten en lactose, het favoriete voedsel van veel bacteriesoorten.

Yoghurtcultuur toevoegen
De melkzuurbacteriën die worden gebruikt voor de yoghurtproductie, wordt ‘yoghurtcultuur’ genoemd. We voegen twee yoghurtculturen toe aan de melk - Lactobacillusbulgaricus en Streptococcus thermophilus - om het fermentatieproces te starten.

Het vuur hoger zetten
We verwarmen de melk tot 37° - de bacteriën beginnen zich te voeden met de lactose, wat wordt omgezet in melkzuur.

Groeien en veranderen
De bacteriën vermenigvuldigen zich - en het melkzuur verlaagt de pH van de melk, waardoor dit wordt omgezet in een zachte en romige textuur.

  • URL gekopieerd naar klembord