Goed voor je buik zorgen

Goed voor je buik zorgen

We doen ons best om goed voor onze buik te zorgen, maar hebben niet altijd alles in de hand. Terwijl goed zorgen voor je buik, een belangrijke rol kan spelen in het ondersteunen van je energieniveau. 7 tips om je een duwtje in de rug te geven.

1. Eet voldoende vezels
Zorg voor vezelrijke en gevarieerde voeding om goed voor je buik te zorgen. Per dag heb je 30 tot 40 gram voedingsvezels nodig. Een goede manier om die binnen te krijgen is door te kiezen voor volkorenproducten, groente, fruit, peulvruchten en noten.

Tip: eet vezelrijke producten zoals Activia muesli, een bron van vezels.

2. Beweeg genoeg
Bewegen en sporten helpen om stress te verminderen en dat geeft een beter buikgevoel. Probeer 5.000 tot 10.000 stappen per dag te zetten.  

Tip: Ga lekker bewegen. Of je nu gaat fietsen of zwemmen, van tuinieren of van wandelen houdt, het is allemaal goed.

3. Drink meer water
De meeste mensen in Nederland drinken te weinig water. Water is belangrijk voor de spijsvertering. Drink twee liter per dag.

4. Neem de tijd
Waarom zouden we snel moeten eten? Snel eten zorgt er namelijk voordat er grotere stukken voedsel in je maag darmkanaal terechtkomen: kauw rustig en neem goed de tijd.

5. Bouw regelmaat in je voedingspatroon
Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te ontbijten, lunchen en dineren. Onze darmen zijn gebaat bij een regelmatig. Voedingspatroon. Eet op vaste tijden.

6. Adem in, adem uit
Zorg ervoor dat je regelmatig tot rust komt. Probeer bijvoorbeeld eens buikademhalingsoefeningen te doen. Heb je deze buikademhaling eenmaal onder de knie, dan kun je het ook doen terwijl je gewoon achter de computer zit.

Tip: Buikademhaling is een goed middel tegen stress. Je oefent dit door plat op je rug te liggen en rustig door je neus te ademen. Leg je handen op je buik en probeer richting je handen te ademen.

7. Ontspan
Ontspan eens wat vaker en geef je lichaam rust, dat is ook goed voor je buik.

  • URL gekopieerd naar klembord