Onze unieke mix van 5 culturen

Onze unieke mix van 5 culturen

Wat zit er in Activia?

Om onze heerlijk, milde yoghurt te maken laten we melk langzaam fermenteren met onze unieke mix van 5 culturen. Fermentatie is het proces waarbij onze yoghurtculturen verse melk omzetten in yoghurt. Vervolgens verwarmen we de melk tot 37 graden, waardoor de yoghurtculturen zich voeden met lactose, wat wordt omgezet in onder andere melkzuur.

Welke culturen zitten er precies in Activia?

  • Streptococcus thermophilius en twee afstammelingen van de Lactobacillus bulgaricus: Hiervan vind je er in Activia miljarden, en ze vormen samen de basis tot het maken van onze yoghurts. Er is veel onderzoek naar deze twee yoghurtculturen gedaan, samen worden deze twee yoghurtculturen de probiotica¹ genoemd.

  • Bifidus lactococcus lactis en de Bifidus ActiRegularis©. De Bifidus ActiRegularis© is ontwikkeld door Danone wetenschappers en maakt Activia uniek. Deze culturen dragen samen bij aan de milde smaak en textuur van onze yoghurt.

    ¹Activia bevat levende yoghurtculturen, die in yoghurt bijdragen aan de lactose vertering voor mensen die moeite hebben om lactose te verteren.  • URL gekopieerd naar klembord