Onze exclusieve mix van 5 yoghurtculturen

Onze exclusieve mix van 5 yoghurtculturen

Wat zit er in Activia?

Om onze heerlijk, milde yoghurt te maken laten we melk langzaam fermenteren met onze unieke mix van 5 yoghurtculturen. Fermentatie is het proces waarbij onze yoghurtculturen verse melk omzetten in yoghurt. Vervolgens verwarmen we de melk tot 37 graden, waardoor de yoghurtculturen zich voeden met lactose, wat wordt omgezet in onder andere melkzuur.

Welke yoghurtculturen zitten er precies in Activia?

  • Lactobacillus bulgaricus en twee afstammelingen van Streptococcus thermophilius: Hiervan vind je er in Activia miljarden, en ze vormen samen de basis tot het maken van onze yoghurts. Er is veel onderzoek naar deze twee yoghurtculturen gedaan, en het is bewezen dat wanneer deze goede bacteriën in voldoende hoeveelheid aanwezig zijn, ze een positief effect hebben op je gezondheid*. Deze twee yoghurtculturen worden samen de probiotica* genoemd.

  • Bifidus ActiRegularis© en de lactococcus lactis: de Bifidus ActiRegularis cultuur is ontwikkeld door Danone wetenschappers en maakt Activia uniek. De yoghurtcultuur komt levend aan in de darmen en draagt samen met de lactococcus lactis bij aan de milde smaak en textuur van onze yoghurt.


    *Activia bevat yoghurtculturen (=probiotica) die in yoghurt bijdragen aan de lactose vertering voor mensen die moeite hebben om lactose te verteren.

  • URL gekopieerd naar klembord