You are here!!


Wat is de bron van jouw innerlijke kracht?

Een dag kan soms eindeloos lijken met de tijd die opgaat aan werk, familie en een sociaal leven. Bij grote tegenslagen raken sommige mensen volledig van slag, terwijl anderen positief gestemd blijven, wat er ook gebeurt.

Wat is het geheim van deze wondervrouwen? Zijn ze gewoon zo geboren?  Hebben ze een magisch recept? Nee, zij hebben geleerd om contact te maken met hun innerlijke kracht, zodat ze uitdagingen kunnen aangaan en positief en proactief zijn. 

Het goede nieuws is dat we het allemaal in ons hebben om deze positieve energie te ontwikkelen.

ONZE HORIZON VERBREDEN 

Salsa dansen, een wandeling in de natuur, een gezonde maaltijd bereiden - we hebben allemaal onze eigen speciale manier om te ontspannen. Maar doordat we constant afwegingen moeten maken tussen onze verschillende verantwoordelijkheden, leggen we deze kleine pleziertjes vaak terzijde. We vergeten dan hoeveel plezier we daar aan beleefden. Daarom is het belangrijk om een betere balans te vinden in je leven en het plezier weer terug te brengen.

Soms weten we precies wat we het liefste doen, zoals meer tijd doorbrengen met onze dierbaren of stoom afblazen tijdens een goede workout in de sportschool. Bij twijfel kan een open instelling helpen om nieuwe horizons te verkennen. Gebruik je innerlijke energie aan om elke week een andere activiteit uit te proberen. Op een gegeven moment wordt duidelijk welke activiteit jouw dagen meer kleur kan geven. En als blijkt dat dit ook nog iets is waar je al goed in bent, des te beter!

ZET JE ZELFKRITIEK UIT 

Zelfs de meest positieve persoon wordt soms belaagd door innerlijke monologen. In tegenstelling tot wat veel mensen zeggen, is het onmogelijk om je hoofd helemaal leeg te maken. Maar er zijn wel manieren om je gedachten positiever te sturen. Zet dingen in perspectief: het klopt dat je dochter een vreselijk laag cijfer heeft gehaald, maar meestal doet ze het prima op school. Bovendien is dit een geweldige kans om jouw kennis van literatuur met haar te delen.

PLAN PERSOONLIIJKE AFSPRAKEN 

Tijd doorbrengen met je dierbaren is de ultieme manier om je innerlijke energie te voelen. Waarom plan je niet wat afspraken? Kies elke week het perfecte moment voor een etentje met je partner of een shop- of sportafspraak met je kind. Ook uit andere relaties kun je veel halen: sluit je aan bij een milieubeweging of doe mee aan een humanitair project. Als je jezelf omringt met inspirerende mensen kan dat je innerlijke kracht alleen maar ten goede komen en versterken.

Aanbevolen voor jou